GIZ Header
    English Srpski
 


KANCELARIJE ZA MLADE  


 

____________________________

 
 
TRENING ZA TRENERE NAPREDNOG PROGRAMA IZ OBLASTI
VRŠNJAČKE/ŠKOLSKE MEDIJACIJE
Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta „Jačanje struktura za osnaživanje i participaciju mladih u Srbiji“ (GIZ SoSYEP) od 2002. godine radi na programima vršnjačke/školske medijacije kroz osvešćivanje profesionalaca i mladih o načinima rešavanja konfliktnih situacija, kroz podsticanje mladih da samostalno rešavaju interpersonalne sukobe i da razvijaju strategije za unapređenje međusobnih odnosa i komunikacije.

GIZ SoSYEP će u periodu od 26. - 28.08.2012. organizovati Trening za trenere naprednog programa iz oblasti vršnjačke/školske medijacije.

Cilj treninga je unapređivanje znanja i veština profesionalaca, koji imaju znanja iz oblasti medijacije, komunikacije i konflikata, sa razlicitim nivoom razvijenih trenerskih vestina. Učesnici treninga će imati priliku da se kroz radionice upoznaju sa izazovima u primeni modela medijacije, načinima za njihovo prevazilaženje, sveobuhvatnim pristupom implementaciji programa medijacije, disbalansom moći, empatijom, izlaženjem iz „teških situacija“ u medijaciji, ikluzivnom i rodnoosetljivom medijacijom.

Na treningu je planirana I prezentacija rezultata istraživanja implementiranih programskih modela GIZ SoSYEP projekta. Okvir istraživanja čini evaluacija programa koje je GIZ podržao, a koji su sprovedeni u lokalnim sredinama tokom 2010. i 2011. godine. Učesnicima će biti predstavljen kratak pregled rezultata istraživanja za programskie modele: vršnjačka/školska medijacija i školski parlamenti.

Program je akreditovan od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja pod nazivom „Osnaživanje mladih kroz školsku/vršnjačku medijaciju – napredni“ (akreditovan od 01. septembra 2011. godine do 31. avgusta 2013. godine).

Nakon završetka treninga učesnici dobijaju licencu Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, u trajanju od 24 sata, i sertifikat GIZ SoSYEP.

Više o aktivnostima iz oblasti školske/vršnjačke medijacije videti ovde.
Nemačka delegacija u poseti KZM Krupanj
Državni sekretar za omladinu u ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin, zajedno sa predstavnicima Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj i delagacijom Nemačke organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) posetio je Kancelariju za mlade u Krupnju...[detaljnije]
Završen seminar „Komunikacijske veštine i asertivnost
Seminar je održan u periodu od 06.09. do 09.09.2013. u Hotelu Palace u Beogradu. Trening su vodile Stanislava Vidović, viša projektna menadžerka GIZ SoSYEP projekta i Katarina Stanić, konsultantkinja GIZ SoSYEP projekta...[detaljnije]
Kick off - Prvi sastanak s izabranim lokalnim KZM
U ponedeljak, 03.06.2013.godine je održan prvi inicijalni sastanak s izabranim kandidatima za trening za trenere... [detaljnije]
GIZ / Projekat: "Jačanje struktura za osnaživanje i participaciju mladih u Srbiji" © 2013